İşsizlik Maaşı
asgari ücret ne kadar, işkur, işsizlik maaşı, işsizlik maaşı 2025, işsizlik maaşı başvur, işsizlik maaşı hesapla, işsizlik maaşı kaç ay, işsizlik maaşı kim alabilir, işsizlik maaşı ne kadar, işsizlik maaşı şartları, işsizlik maaşı şartları 2025, işsizlik maaşı süresi, işsizlik maaşı tutarı
Ahmet
0 Yorumlar
İşsizlik maaşı ne kadar? 2025
Türkiye’de sosyal güvenlik sistemine kayıtlı çalışanlar için işsizlik maaşı, işsiz kaldıkları dönemde geçici bir gelir desteği sunar. Ancak bu maaşın miktarı; çalışanın prim gün sayısı, son iş yerindeki brüt maaşı ve sigortalılık durumu gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. 2025 yılı itibarıyla bu hesaplamada bazı temel noktalar dikkate alınmaktadır.
İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanır? 2025
İsterseniz ana sayfaya giderek işsizlik maaşı hesapla aracından güncel bilgilerinizi girerek hesaplayabilirsiniz.
İşsizlik maaşı, sigortalının son 4 aylık brüt kazancının günlük ortalamasının %40’ı esas alınarak hesaplanır. Ancak burada önemli bir detay vardır: Hesaplanan miktar, belirlenen asgari ve azami sınırlar arasında olmak zorundadır. 2025 yılı için öngörülen brüt asgari ücret üzerinden yapılan güncellemelerle birlikte, işsizlik maaşında da taban ve tavan sınırları değişmiştir.

2025 Yılı İçin Tahmini İşsizlik Maaşı Rakamları
Yeni yıl itibarıyla brüt asgari ücretin 20.002 TL’ye yükselmesiyle birlikte, en düşük işsizlik maaşı yaklaşık 8.000 TL olarak belirlenmiştir. En yüksek ödenebilecek işsizlik maaşı ise 15.000 TL seviyelerine kadar çıkabilmektedir. Elbette bu rakamlar, kişinin işten ayrılmadan önceki son 4 aylık maaşına göre değişmektedir.
Kaç Ay İşsizlik Maaşı Alınabilir?
2025 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi, işsizlik maaşı alma süresi prim gün sayısına göre belirlenmektedir:
-
600 gün primi olan: 6 ay
-
900 gün primi olan: 8 ay
-
1080 gün primi olan: 10 ay işsizlik maaşı alabilir.
İşsizlik maaşı, çalışanların güvencesidir ancak bu güvenceden yararlanmak için belirli şartları yerine getirmek gerekir. İşsizlik maaşı hesaplamaları her ne kadar formüle dayansa da, başvuru sürecinde detaylı değerlendirme yapılmaktadır. Maaşınızı öğrenmek için İşsizlik Maaşı Hesaplama Aracımızı kullanabilirsiniz.
Yorum gönder